Αρχαιολογικοί χώροι

ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ

Σε απόσταση μικρότερη των εκατό μέτρων από το ξενοδοχείο μας, βρίσκεται ο πλέον προσκυνηματικός επισκέψιμος χώρος του Μεσολογγίου. Εκεί, όπου κατά τη διάρκεια της δεύτερης πολιορκίας, ευρίσκοντο το στρατόπεδο και το νεκροταφείο των πολιορκημένων. Μην αμελήσετε να αναζητήσετε τον διπλωματούχο ξεναγό Κο. Γιώργο Αποστολάκο, για να σας εξιστορήσει τα γεγονότα της πολιορκίας που κατέληξε στη δραματική και μοναδική σε ολόκληρο τον κόσμο «Έξοδο», αλλά και να σας εξηγήσει πως διαμορφώθηκε μέχρι σήμερα, ο Κήπος των Ηρώων, που αποτελεί τη μοναδική περιφερειακή γλυπτοθήκη της Ελλάδος, το μοναδικό ιστορικό πάρκο.

 

ΡΩΜΑΪΚΕΣ ΘΕΡΜΕΣ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ

Σε απόσταση δυόμισι χιλιομέτρων από το ξενοδοχείο μας, βρίσκονται οι Ρωμαϊκές Θέρμες του Αγίου Θωμά, που χρονολογούνται πιθανώς από τις αρχές του 2ου αι. μ.Χ.  Η μοναδικότητα του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου έχει να κάνει με το γεγονός πως η τοιχοποιία του συγκροτήματος σώζεται σε μέγιστο ύψος 7 μέτρων, κάτι που δεν συναντάμε αλλού στη Στερεά Ελλάδα, ενώ ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα, να δει μέρος του συστήματος θέρμανσης των θερμών, τα υπόκαυστα.

 

ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΩΝΑ

Σε λιγότερο από δέκα λεπτά από το ξενοδοχείο μας, ο εποχούμενος επισκέπτης μπορεί να μεταβεί στην αρχαία Καλυδώνα, μία από τις πέντε αιτωλικές μυκηναϊκές πόλεις που συμμετείχαν στον Τρωϊκό πόλεμο. Εκεί θα μπορέσετε να δείτε, μεταξύ άλλων, το ιδιόρρυθμο αρχιτεκτονικά θέατρο ή βουλευτήριο, μέρος του οποίου έχει ανασκαφθεί μέχρι σήμερα, συνεχίζονται οι ανασκαφές την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά και τα θεμέλια του μεγάλου ναού της Λαφρίας Αρτέμιδος και του Λάφριου Απόλλωνα.

 

ΑΡΧΑΙΑ ΠΛΕΥΡΩΝΑ

Επίσης μία από τις πέντε αιτωλικές μυκηναϊκές πόλεις που περιλαμβάνονται στον «νηών κατάλογο». Ένας εκπληκτικός αρχαιολογικός χώρος που οπωσδήποτε, δεν  πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε. Παρέμεινε κλειστός για το ευρύ κοινό για πάνω από οχτώ χρόνια, καθ’ ότι πραγματοποιούντο εργασίες αναστήλωσης, ανάταξης εκατοντάδων λίθων, διαμόρφωσης διαδρομών για τους επισκέπτες. Εκεί ο επισκέπτης, που καλό θα ήταν προηγουμένως να έχει απευθυνθεί στον ξεναγό κύριο Γιώργο Αποστολάκο, θα μπορέσει με τη βοήθεια του τελευταίου να δει τα συστήματα δόμησης του εξωτερικού περιβόλου, που σώζεται σε κάποια σημεία μέχρι και τα έξι μέτρα, τους πύργους που το προστάτευαν, την, μοναδικής αρχιτεκτονικής, δεξαμενή, την αγορά, το φερόμενο «στάδιο» και βέβαια το μερικώς αναστηλωμένο θέατρο – βουλευτήριο. Ανυπέρβλητης ομορφιάς είναι και η θέα που μπορείτε να θαυμάσετε από εκείνο το σημείο, σαν να βλέπετε αεροφωτογραφία.

 

ΑΡΧΑΙΟΙ ΟΙΝΙΑΔΕΣ

Άλλος ένας μοναδικός αρχαιολογικός χώρος, στα τριάντα λεπτά από το ξενοδοχείο μας, είναι η δεύτερη σημαντικότερη πόλη των αρχαίων Ακαρνάνων, οι αρχαίοι Οινιάδες. Εκεί θα μπορέσετε να θαυμάσετε το αρχαίο θέατρο, χωρητικότητας πεντέμισι χιλιάδων θεατών στην αρχαιότητα, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, ώστε δίκαια θεωρείται η «Επίδαυρος» της δυτικής Ελλάδας, την εξαιρετική αρχιτεκτονική της τοιχοποιίας του εξωτερικού περιβόλου και της ξεχωριστής οχύρωσης ενός εκ των τριών λιμανιών της αρχαίας πόλης, κυρίως όμως θα μείνετε έκθαμβοι από τους καλύτερα σωζόμενους νεώσοικους της αρχαίας Ελλάδας.

 

ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΒΑΣΩΣ ΚΑΤΡΑΚΗ

Οι μοναδικοί σε ομορφιά αλλά και σε σημασία χώροι, δεν έχουν τελειωμό στην περιοχή μας. Σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το ξενοδοχείο μας, στο γραφικό Αιτωλικό, που παρεμπιπτόντως, αποτελεί το πλέον πυκνοκατοικημένο νησί της Ελλάδας, βρίσκεται το μοναδικό μουσείο αμιγώς χαρακτικής ολόκληρης της Ευρώπης, στο οποίο εκτίθενται έργα και μήτρες της Βάσως Κατράκη, η οποία στα χρόνια μετά τον εμφύλιο και πριν τη δικτατορία, βραβεύτηκε με τέσσερα πρώτα διεθνή βραβεία, ενώ καλλιτέχνες όπως οι Τζιακομέτι, Πικάσο και Νταλί, υποκλίθηκαν στη μεγαλοφυή ιδέα της, να χαράξει στην πέτρα.

 

Για να ξεναγηθείτε είτε στους προαναφερθέντες χώρους, είτε σε άλλους,  προτείνουμε να απευθυνθείτε στον επί πολλά χρόνια διπλωματούχο ξεναγό της Αιτωλοακαρνανίας και της Δυτικής Ελλάδας, Γιώργο Αποστολάκο.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: (+30) 6978057827

Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Επικοινωνίας: g.apostolakos@yahoo.grΕπιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»